Jump to Navigation

Verpleegkundig onderwijs

 

Werken op afdeling F6 Zuid hematologie/oncologie biedt voor de verpleegkundige veel uitdaging en diversiteit. De zorg voor de patiënt is zeer afwisselend en kan erg complex zijn. Dit vereist specifieke kennis en vaardigheden.

Verpleegkundigen werkzaam op F6 Zuid hebben de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van de oncologische en hematologische zorgverlening. Hiervoor worden vanuit de afdeling twee mogelijke opleidingen aangeboden.

  • Vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige.
  • Differentiatie hematologie

 

Vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige.

De opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met het NKI-AvL en duurt 15 maanden. De cursist volgt het theoriegedeelte in NKI-AvL en doorloopt de praktijkroute in het AMC. Behalve het werken op de eigen afdeling, houdt dit in dat de cursist gedurende een periode stage zal lopen op een chirurgische of interne afdeling binnen het AMC. Daarnaast loopt de cursist diverse oriëntatiestages.

De cursist ontvangt na afronding van de opleiding een CZO erkend diploma, zowel voor het theoriegedeelte als voor de praktijkroute.

 

Differentiatie hematologie.

De differentiatie wordt aangeboden door de Amstelacademie van het VU en is gericht op het verkrijgen van competenties binnen diverse beroepssituaties teneinde (intensieve) verpleegkundige hematologische zorg te verlenen in alle fases van het ziekteproces van hemato-oncologische patiënten.

Er bestaat de mogelijkheid alleen het theoriegedeelte te volgen of het theoriegedeelte aangevuld met een praktijkdeel. Dit laatste deel wordt op F6 Zuid doorlopen.

 

Interne scholing

Naast deze specifieke scholing worden er op de afdeling regelmatig klinische lessen gegeven om de kennis van de verpleegkundigen op peil te houden en nieuwe ontwikkelingen te presenteren.

Daarnaast biedt de afdeling voldoende mogelijkheden voor de verpleegkundige om naar symposia en congressen te gaan en korte cursussen en/of  workshops te volgen.

 

Voor informatie over de scholing kunt u contact opnemen met onze opleidingscoordinator van de afdeling: Natasja Winters