Jump to Navigation

Professionals

Welkom op de website van de afdeling hematologie van het AMC.
 
De afdeling hematologie van het AMC verleent topreferente zorg op het gebied van zowel de maligne als de benigne bloedziekten. De afdeling heeft een internationaal (JACIE) geaccrediteerd autoloog en allogeen stamceltransplantatie programma, en heeft – in samenwerking met de afdeling kindergeneeskunde – een expertisecentrum voor sikkelcelziekte.
 
Het AMC  heeft bovendien een referentiefunctie voor een aantal regionale ziekenhuizen:
  • het Flevoziekenhuis in Almere
  • de Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum
  • het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam
  • het Deventer Ziekenhuis

 

Het onderzoeksprogramma van de afdeling Hematologie kent 4 speerpunten: diagnostiek en behandeling van B-cel maligniteiten, sikkelcelziekte, immuno-hematologie en stamceltransplantatie. Op de pagina Wetenschappelijk Onderzoek’ vind u meer informatie over onze onderzoeksprogramma’s.

 

Deze website bevat, naast praktische informatie over de afdeling, een uitgebreid overzicht van alle medische en verpleegkundige behandelrichtlijnen en studieprotocollen. Tevens vindt U er uitgebreidere informatie over de research van de afdeling.

 

Voor assistenten in opleiding tot hematoloog is er uitgebreide informatie over structuur en inhoud van de opleiding, terwijl voor studenten geneeskunde alle colleges beschikbaar zijn.

Wij vertrouwen er op dat met behulp van het navigatiesysteem en de zoekfunctie alle onderwerpen goed te vinden zijn. Uw eventuele suggesties voor verbetering van de inhoud of de gebruikersvriendelijkheid van de site stellen wij zeer op prijs, en kunt u sturen naar de beheerder van onze site: b.m.odijk@amc.nl